Foto galerij

Één van de meest voorkomende widgets naast de tekst, foto en de knop is de fotogalerij. Deze biedt goede mogelijkheden om de website zeer dynamisch weer te geven. Daarom lichten we alle opties op deze pagina verder toe.

Hiervoor moet u eerst de websitebouwer openen. Dit zijn de twee stappen.

Foto galerij toevoegen

1. Ga naar ‘Widgets’ in het linkerzijmenu

2. Zoek op 'Fotogalerij

3. Klik er met de linkermuisknop op en houdt deze ingedrukt

4. Sleep Foto galerij naar de plek waar u deze wilt weergeven.

4. Automatisch wordt dan ook de pop-up getoond om de afbeeldingen te selecteren. Deze kan u ook (opnieuw) openen door erop te klikken.

Afbeeldingen in foto galerij bewerken

1. Klik op de foto galerij, zodat de pop-up wordt weergegeven.

2. Klik vervolgens op de afbeelding die u wilt wijzigen. Er verschijnen meerdere opties:

• Afbeelding vervangen, bewerken en verwijderen (werkt hetzelfde als Foto toevoegen of aanpassen)

• Link bewerken: als u een link wilt toevoegen aan deze foto (dit is alleen zichtbaar als de schakelaar in bovenstaande foto is ingeschakeld).

3. Vervolgens kan u hier ook de titel, beschrijving en een knop toevoegen / wijzigen.

Ontwerp van de foto galerij

Er zijn veel design mogelijkheden voor de foto galerij beschikbaar. Hiervoor klikt u bovenaan in de geopende pop-up op ‘Ontwerp’. Vervolgens kan u diverse lay-outs selecteren voor desktop.

Als u verder naar beneden scrolt, kan u het aantal kolommen en zichtbare rijen instellen.
Iets daaronder kan u de stijl per item bepalen, zoals lettertype, kleuren, achtergrond, animatie, schaduw, randen en ruimtes.
Zo kan u de foto galerij dus gebruiken voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld het tonen van een portfolio of juist mooie (afbeelding) knoppen naar andere pagina’s.

LET OP: Enkele instellingen moeten apart voor desktop, tablet en mobiel worden gedaan. Maak de foto galerij dus eerst naar wens op desktop en selecteer dan de Tablet en Mobiel modus bovenaan de websitebouwer. Klik vervolgens opnieuw op de foto galerij om het ontwerp in deze modus te verbeteren.

Foto galerij paginabreed weergeven

Wilt u de wit ruimte aan de zijkanten verwijderen en de galerij paginabreed weergeven?

1. Klik dan op het blauwe label ‘Rij’ aan de linkerkant, zodat de pop-up verschijnt.

2. Klik hierin op ‘Ontwerp bewerken’.

3. Vervolgens zet u ‘Rij over marge’ aan.

De foto galerij (en alle widgets in deze rij) worden nu paginabreed weergegeven.