Inkooporder maken en producten inboeken

Inkooporder maken

1. Klik in het menu op 'Inkooporders'.
2. Klik op 'Nieuw'.

3. Zoek en selecteer de gewenste leverancier of klik op de knop 'Geen/intern' als u producten wilt toevoegen die u zelf maakt.

Het is belangrijk dat de leverancier ook is toegevoegd aan het merk bij winkelinstellingen, zodat u de producten kan vinden.

Producten toevoegen

4. Type het productnummer of scan het EAN nummer in het juiste zoekveld.

5. Druk op Enter of klik op het zoek icoon om het zoeken te starten.

Uitleg van de resultaten (onderstaande schermafbeelding)

Nummer 1:  Druk op deze groene knop, als u een eigen product wilt aanmaken met het productnummer dat u hebt ingevuld in het zoekveld.
Nummer 2: Hier worden de producten getoond die u zelf op voorraad hebt (gehad) van dit productnummer. Klik op de knop 'Gebruik zelfde artikelnr.' bij het juiste product als u deze ziet staan. Met het 'dupliceer icoon' kan u dezelfde productinformatie gebruiken en bijvoorbeeld een andere variant maken.
Nummer 3: Hier worden de producten getoond uit de centrale database van het merk. Staat het product niet bij (2)? Klik dan op het juiste product als u deze hier ziet staan.

Komt het productnummer dat u zoekt nog niet voor in de database? Klik dan op de groene knop.

6. Klik op de optie / het artikel dat u wilt toevoegen.
7. Een nieuw venster wordt geopend. Selecteer de juiste artikelgroep.  (Wilt u een nieuwe artikelgroep maken? Klik in het menu aan de linkerkant op ' Artikelgroepen '.)

8. Vul het ontvangen (en bestelde) aantal in.
9. Vul de verkoopprijs in.
10. Vul de inkoopprijs in.

Het is ook mogelijk om de andere gegevens in te vullen, maar dit kan ook op een later moment.

11. Klik op de knop 'Opslaan'.

Producten wijzigen na toevoegen

Na het opslaan (stap 11) is het product toegevoegd als regel.
- Klik op het 'oog' icoon om het product opnieuw te openen om te wijzigen.

- Klik na het wijzigen opnieuw op 'Opslaan'.

Producten verwijderen na toevoegen

- Klik op het 'prullenbak' icoon om het product te verwijderen van de inkooporder.

Klik boven de producten op de schakelaar 'Toon verwijderde producten' om de verwijderde producten te tonen.

Door op het 'terugdraai' icoon te klikken, wordt het product weer toegevoegd aan de inkooporder.
Vergeet dan niet om het aantal van het product opnieuw toe te voegen.

Extra kortingen en kosten boeken

Op de inkooporder is het ook mogelijk om een betalingskorting of extra kosten te boeken.
- Scroll naar het onderste gedeelte van de inkooporder.

- Vul de gewenste bedragen in.
- Klik op de groene knop 'Betalingskorting toepassen op elk record'.

Serienummer toevoegen

Wilt u elk product een uniek serienummer geven?
- Klik op de knop 'Serienummer' nadat een product is toegevoegd aan de inkooporder. U kan zo vaak klikken als het 'bestelde aantal' van het product.
- Vul het serienummer in het veld.
- Klik op de knop 'Opslaan' nadat de serienummers zijn toegevoegd. U kan deze vervolgens opnieuw bewerken.

De producten inboeken en voorraad verhogen

Na het ophogen van de voorraad kan de inkooporder niet meer worden aangepast.

12. Alle producten ingeboekt? Controleer eventueel nog de prijzen en aantallen op de inkooporder.
13. Klik bovenin op de knop 'Inboeken' en klik op de optie 'Voorraad ophogen'.

Deze inkooporder heeft vervolgens de status 'Afgerond' en kan niet meer worden aangepast. Maak een creditfactuur en nieuwe inkooporder om voorraadwijzigingen te doen.

Labels printen

14. Klik bovenin op de knop 'Print' om de labels te printen van alle producten op de inkooporder.

Door op de print knop achter het specifieke product te klikken, kan één label worden geprint.

Een nieuw venster verschijnt.

15. Pas eventueel het aantal aan en selecteer de gewenste label layout.
16. Klik op de groene knop 'Print'.