Inkooporder aanmaken - PN1

Boek altijd slechts op één computer per winkel tegelijk in.

Klik op “Nieuw”

Door een nieuwe inkooporder aan te maken, voegt u producten toe aan uw assortiment.

1. Klik in het menu op ‘Inkooporders’.

2. Klik vervolgens rechts bovenin op de knop 'Nieuw'

Kies de status

Een nieuwe pop-up opent zich met 3 opties:

Nieuwe bestelling:Klik op de knop ‘Starten’ aan de linkerkant om een inkooporder aan te maken die nog verstuurd moet worden naar de leverancier.

Ontvangen producten inboeken:Klik op de knop ‘Starten’ aan de rechterkant om een inkooporder te maken die al ontvangen is en ingeboekt moet worden.

Upload een bestand:In aanvulling op 2. Als u een elektronische inkoopfactuur (van bijv. Fossil, Seiko, Venson, Kasius) heeft ontvangen, boekt u hiermee een bestelling in 30 seconden!

Leverancier zoeken

In dit voorbeeld kiezen we voor de linker optie door op ‘Starten’ te klikken. Een nieuwe inkooporder wordt geopend.

1. Zoek en selecteer vervolgens allereerst de leverancier.

Het is belangrijk dat deze leverancier ook is toegevoegd aan het merk bij winkelinstellingen, zodat u de producten kan vinden.

Wil je producten toevoegen die je zelf maakt?Maak dan een interne inkooporder aan door op de knop “Geen/Intern” te klikken achter de zoekbalk.

Producten toevoegen

Nadat de leverancier is toegevoegd, verschijnt onderaan een nieuwe kolom ‘Bestellen’.

1. Je scrolt dus iets omlaag om producten toe te voegen aan de inkooporder.

2. Type in deze zoekbalk het artikelnummer of scan de EAN code.

3. Druk op Enter of klik op de zoekknop om het zoeken te starten. Er wordt nu gezocht in de grote database van merken.

4. Klik op het artikel dat je wilt toevoegen.

Nummer 2 in foto:Zie je een bestaand product (dus met foto en met het label ‘Leverancier product’)? Klik dan hierop om het officiële product te gebruiken, zodat je direct van alle beschikbare gegevens gebruik maakt en tijd bespaart met inboeken en op de website zetten.
Nummer 1 in foto: Staat er geen suggestie of niet de juiste? Klik dan op de tekst ‘Maak nieuw product aan’. In dat geval maakt je het product zelf aan.

5. Wijzig vervolgens het aantal.

6. Klik op het groene plus icoon om het artikel toe te voegen als orderregel.

Producten wijzigen na toevoegen

1. Klik op de orderregel van het product waarvan u het aantal wilt wijzigen of verwijderen.

Zijn de vakjes van de prijs, marge en inkoopprijs leeg? Controleer dan of je deprijsinstelling bij de leverancierheeft ingesteld.

Wil je unieke serienummers aan de producten toevoegen van de leverancier? Lees dandeze korte uitleg.

Catalogus – B2B webshop

Wil je het assortiment van de leverancier bekijken en eenvoudig daaruit bestellen? Klik dan op de knop ‘Catalogus’ achter de zoekbalk.

Vervolgens verschijnt er een nieuw scherm. Hier vind je alle producten van de leverancier die in de database staan.

Voorraadartikelen:de producten die in het leveranciersportal staan.

Alle producten:alle producten van deze merken in de database.

Klik de producten aan om ze toe te voegen aan de inkooporder.

Door deze catalogus te gebruiken, weet je zeker dat de producten die je besteld, direct op de website getoond kunnen worden.

Klik vervolgens aan de rechterkant op ‘Terug naar inkooporder’ om terug te gaan naar de betreffende inkooporder. Als je veel producten hebt aangeklikt, kan het laden hiervan even duren.

Gelukt? De volgende stap.

Heb je gekozen voor ‘Nieuwe bestelling’ dan staat de status van de inkooporder nog op ‘Nieuw’.

Dit is de enige status dat de inkooporder nog niet gedeeld is met de leverancier. Bekijk nu hoe u eeninkooporder naar de leverancier verstuurdof hoe ubinnengekomen goederen verwerkt.