Inventariseren / Balansen - Voorraad tellen

Gebruik voor het gemak een laptop en barcode scanner om de producten via de zoekbalk te scannen. U kan hierin ook zoeken op het productnummer. Meer tips onderaan.

Om de voorraad te tellen, neemt u de volgende stappen:

1 Klik in het menu op ‘Inventarisatie / Voorraad telling'

2. Zoek of scan het eerste product van de artikelgroep die u wilt inventariseren.

3. Klik op het product dat verschijnt om deze toe te voegen.

Vervolgens verschijnt de artikelgroep waar dit product in zit.

4. Klik op de knop 'Bekijk alle producten van artikelgroep' om alle getelde en niet getelde producten te zien.

Wilt u liever inventariseren per leverancier?
Klik dan onder de zoekbalk op de knop 'Weergave per leverancier', zodat deze is geactiveerd.

Vervolgens kan u klikken op de knop 'Alle leveranciersproducten' of op het pijltje erachter om de telling alsnog per artikelgroep te bekijken.

5. Een nieuw scherm verschijnt. Hier kunnen ook producten worden gezocht of gescand.
Door te klikken op het tabblad 'Niet geteld' of 'Geteld' kunnen de producten in deze categorie worden getoond.
Wordt een product gescand of toegevoegd dan verplaatst het product naar de categorie ‘Geteld’.
Onderaan de pagina ziet u het totaal.

6. Is de artikelgroep volledig geteld? Klik op de knop 'Doorvoeren' om de voorraad wijziging door te voeren.

Er verschijnt een nieuwe pop-up. Klik hier nogmaals op de knop 'Doorvoeren' als u zeker weet dat u wilt wijzigen.

Alle producten (dus ook onder 'Niet geteld') worden dan geüpdatet. Dus heeft u producten 0 geteld of een lager aantal dan de huidige voorraad? Dan wordt dit ook aangepast.

Vervolgens wordt weer het overzicht met alle artikelgroepen weergegeven. Achter de betreffende artikelgroep, staat nu het label 'Gecontroleerd' in plaats van 'Niet gecontroleerd'.

Opnieuw beginnen met inventariseren

1. Klik bovenin onder de zoekbalk op de knop ‘Markeer alles als niet doorgevoerd’.
2. Vervolgens zijn er twee opties:
  1. Klik op de knop 'Markeer gecheckte groepen als niet gecheckt' om alle labels 'Gecontroleerd' te wijzigen naar 'Niet doorgevoerd'. U kan dan opnieuw verder gaan met de telling van de producten.
  2. Klik op de knop 'Start de inventarisatie opnieuw (verwijder evt. bestaande tellingen)' om alle tellingen te verwijderen en echt opnieuw te beginnen.

Een paar tips:

1. Gebruik 'Enter' om te zoeken. U kunt barcode scanner gebruiken als die ook in de kassa werkt.

2. Het is mogelijk om een artikelgroep te tellen en later verder te gaan.

3. Als u artikelgroepen wilt wijzigen, doet u dat zoveel mogelijk voordat u met het tellen begint.

4. Hebt u verschillende artikelgroepen die op elkaar lijken? Tel deze groepen gezamenlijk en voer daarna pas de tellingen door.

5. Controleer bij het wijzigen van artikelgroepen / gebruik van de kassa tijdens de inventarisatie of de telling van dit artikel klopt.

6. Klik nadat u begonnen bent met tellen op één van de onderstaande groepen om de artikelen te zien die van die groep nog niet geteld zijn.

7. Deze functie werkt het beste als u een barcodescanner op een laptop hebt aangesloten. U kunt ook een Ipad gebruiken met een meer geavanceerde draadloze scanner.