Link structuur vaststellen

De zoekmachine wil graag het beste antwoord aan de consument geven. Daarom is het belangrijk dat u duidelijk maakt wat de thema’s van uw website zijn. Hiermee laat u aan de zoekmachine weten op welk gebied u een expert bent. Hiervoor stelt u allereerst een goede link structuur vast. Dit werkt het beste volgens een piramidemodel. Vervolgens kan uelke pagina goed vindbaar maken.

Pyramide model

Thema pagina’s

Bepaal welke thema’s u wilt behandelen op de website. Dit zijn de belangrijkste pagina’s op uw website over een breed onderwerp waarmee u gevonden wilt worden. Voor een juwelier zijn dit bijvoorbeeld: Horloges, Sieraden, Trouwringen, Reparaties en een pagina over de juwelierszaak. Link in het hoofdmenu naar deze pagina’s.

De link voor deze thema pagina is bijvoorbeeld:www.uwwebsite.nl/horloges

Sub pagina’s

Vervolgens kan u andere pagina’s maken per categorie die binnen dit thema vallen. Bijvoorbeeld voor het thema Horloges kan u denken aan een aparte pagina voor herenhorloges, dameshorloges, titanium horloges, blauwe horloges of waterdichte horloges. Zorg ervoor dat op de sub pagina een link staat naar de overkoepelende thema pagina. Ook is het slim om sub pagina’s alsdropdown toe te voegen aan het menuDe link voor deze subpagina is bijvoorbeeldwww.uwwebsite.nl/horloges/heren

Blog (Sub sub pagina’s)

Als laatste is het verstandig om met de blogfunctie (Websitebouwer -> Linkerzijmenu Blog) nieuw artikelen te plaatsen over bijvoorbeeld nieuwe collecties. Link vervolgens in deze blogs door naar de betreffende sub pagina’s. Hiermee geeft u meer waarde aan de betreffende pagina’s waar de link naartoe verwijst.