Inkooporder op basis van minimale voorraad en verkoop

Het is mogelijk om een inkooporder te genereren op basis van minimale voorraad en de verkoop in een specifieke periode.

Let op: deze bestellijst toont geen bestelde producten die nog niet op voorraad zijn gezet. Kijk dus naar inkooporders in de status 'In behandeling', 'Inspectie' en 'Backorder'. Is de bestelling voor de helft ingeboekt? Dan komen de producten die nog niet zijn ingeboekt, niet op de lijst. Bestellingen in de status 'Nieuw', 'Afgerond' of 'Geannuleerd' worden wel meegeteld.

Minimale voorraad instellen per product

1. Klik in het menu op ‘Assortiment’
2. Zoek het specifieke product en klik op ‘Bekijken’
3. Vul bij 'Minimaal' het aantal in dat u minimaal op voorraad wilt hebben.

4. Controleer in de eerste kolom ook nog even of het product is gekoppeld aan de (juiste) leverancier.
5. Klik vervolgens aan de rechterkant op de knop ‘Opslaan’.

Minimale voorraad en verkochte producten toevoegen aan een bestelling

Maar hoe wordt het product toegevoegd aan een inkooporder?

1. Klik in het menu op 'Leveranciers'
2. Klik op 'Bekijken' achter de betreffende leverancier
3. Klik aan de rechterkant op de knop 'Aankoop wizard'

4. Standaard worden direct de producten getoond met een verschil tussen de huidige en minimale voorraad.

Hier kan direct het 'minimale aantal' en 'het te bestellen aantal' worden aangepast per product.
Ook kan een product worden verwijderd van de bestellijst (als de pagina wordt ververst, wordt deze weer opnieuw getoond).

5. Hieronder ziet u een nieuwe categorie.  Als 'Verkooplijst' groen is, ziet u hieronder de verkochte producten.

Via het blauwe filter icoon kan u eventueel filteren op bijvoorbeeld een specifieke periode.
Door te klikken op de kolom 'Aantal stuks' kan u sorteren op best verkocht.

6. Selecteer de producten die u ook wilt toevoegen aan de inkooporder door het vakje onder 'Kiezen' aan te klikken. Het product wordt dan direct toegevoegd aan de lijst erboven (met de minimale voorraad producten).

Door in plaats van de 'Verkooplijst', de knop 'Advies' of Wenslijst' te selecteren, ziet u meer aanbevolen producten die u kan bestellen.

7. Heeft u de minimale voorraad en verkochte producten toegevoegd aan de bestelling? Klik rechts bovenin de pagina op de knop 'Aanmaken'.

De inkooporder wordt nu aangemaakt. Hierop kan u eventueel handmatig nog meer producten toevoegen die niet op de lijsten te zien.

Wilt u de bestelling versturen naar de leverancier?
8. Zet rechts bovenin de status van de Inkooporder op 'In behandeling'.
9. Klik op de knop 'Verstuur e-mail'.
10. Een nieuw scherm verschijnt. Wijzig eventueel het e-mailadres en de teksten.
11. Klik onderaan op de knop 'Verstuur e-mail'.

Gelukt! De inkooporder is nu ook zichtbaar via het menu 'Inkooporders'.