Pop-up maken en instellen

Hiervoor moet u eerst de websitebouwer openen. Dit zijn de twee stappen.

Nieuwe pop-up maken

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Pagina’s

2. Klik vervolgens op ‘Pop-ups’

3. Klik op de knop ‘Nieuwe pop-up’ om één van de standaard pop-ups te bewerken

4. Selecteer één van de opties, voeg een naam toe en klik op de knop ‘Pop-up toevoegen’

5. Vervolgens kan u deze inhoud aanpassen, zoals u ook de inhoud van de website aanpast.

Door op ‘Pop-up instellingen’ te klikken, kan u de afmeting, rand, achtergrond, schaduw en animatie bewerken.

Wilt u dat de pop-up alleen zichtbaar wordt en de rest van de website (gedeeltelijk) wordt afgeschermd? Kies de gewenste kleur bij ‘Site-overlay’ en bepaal de ondoorzichtigheid.

Pop-up instellen

Na het aanmaken van de pop-up, kan u instellen wanneer u deze wilt tonen.

Een pop-up weergeven kan simpelweg op 2 manieren. Als een bezoeker ergens op klikt (zoals een knop) of als hij de website opent.

1. Weergeven met een klik

In dit voorbeeld gebruiken we een knop, maar het ook een afbeelding of een tekst zijn, waar u de link achter kan plakken.

1. Klik op de knop (of op het link icoon), zodat de pop-up verschijnt.

2. Selecteer vervolgens de optie Pop-up en selecteer de pop-up die u hebt gemaakt.

2. Weergeven als de pagina wordt geopend

Hiervoor maakt u gebruik van de personalisatie tool, waarmee veel meer mogelijkheden zijn zoals specifieke meldingsbalken, speciale effecten en gepersonaliseerde informatie. Op deze pagina leggen we alvast uit hoe u de pop-up instelt als de website wordt geopend.

1. Klik op ‘Personaliseren’ in het linkerzijmenu

2. Klik bij het kopje ‘Zelf bouwen’ op de knop ‘Regel bouwen’

3. Vervolgens opent een nieuw scherm, waar u kan selecteren wanneer de pop-up moet worden weergegeven.

Wilt u de pop-up weergeven aan alle bezoekers die op de website komen? Selecteer dan de checkbox ‘Weergeven voor alle bezoekers (geen trigger)’ onder de opties en klik op de knop ‘Volgende’.

4. Hier kan u instellen welke content u wilt laten zien. Klik hier op Pop-up en opnieuw op de knop ‘Volgende’.

5. Als laatste stelt u in welke pop-up en op welke pagina u het wilt laten zien.

Bij “Pagina kiezen” kan u ook de optie Alle Pagina’s selecteren onderaan de lijst. Vervolgens klikt u opnieuw op de knop ‘Volgende’.

6. Nu verschijnt nog één keer de pop-up die u gaat tonen om hem eventueel nog te bewerken. Als u akkoord bent kan u rechts bovenin klikken op de knop ‘Klaar’.

7. Als laatste klikt u dan op de knop ‘Regel opslaan’ om de pop-up instelling te activeren.

Pop-up deactiveren

1. Klik op Personaliseren in het linkerzijmenu

2. Klik op het Tandwiel icoon achter de trigger

3. Klik hier op ‘Deactiveren’ of ‘Verwijderen’

Pop-up verwijderen

Het is ook mogelijk om de pop-up niet te verwijderen, maar te verbergen, zodat u hem later weer kan gebruiken. Lees dan het kopje ‘Pop-up deactiveren’ hierboven.

1. Klik in het menu op Pagina’s

2. Klik bovenin op Pop-ups

3. Klik op het tandwiel icoon achter de betreffende pop-up

4. Klik op de knop ‘Verwijderen’