Pagina structuur

Het is belangrijk om de inhoud op een pagina te rangschikken om het gestructureerd te houden. Zo kunnen bezoekers ook eenvoudiger vinden waar ze naar op zoek zijn.

Eenvoudig kolom of rij selecteren

De Websitebouwer is opgebouwd uit een header (koptekst), Footer (voettekst), rijen en kolommen. Elke widget die u toevoegt, wordt in een van deze secties geplaatst. Deze widgets nemen vaak de volledige grootte van een rij of kolom in beslag, waardoor het moeilijk is deze te selecteren.

1. Om dit te omzeilen klikt u met de rechtermuisknop op de widget in de kolom of rij die u wilt selecteren.
  2. Kies vervolgens de optie ‘Container selecteren’ en selecteer vervolgens de betreffende Kolom of Rij.

Rijen

Rijen zijn de horizontale secties van uw site. Wanneer u widgets en kolommen aan uw site toevoegt, worden ze binnen deze rijen geplaatst.

U kunt rijen aan uw site toevoegen door widgets naar de site te slepen. Wanneer u een widget tussen rijen of naar een ruimte sleept waar u een rij wilt toevoegen, wordt er een nieuwe rij gemaakt wanneer u de widget neerzet.

Als u een rij wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop ergens op de rij om het menu te openen. Klik vervolgens op Verwijderen. U kan dit menu ook openen door links bovenin de hoek op ‘Rij’ te klikken.

Wilt u dat de inhoud op de mobielweergave andersom wordt weergegeven? Selecteer allereerst de mobiele weergave (klik hiervoor op het mobiele icoon bovenaan). Open vervolgens het menu van een specifieke rij door er met de rechtermuisknop op te klikken. Zetde ‘omgekeerde kolomvolgorde’ aan om de kolommen andersom weer te geven op mobiel.

Kolommen

Elke rij bevat minimaal één kolom. Kolommen bevatten alle widgets op uw site en bepalen hun rangschikking.

Elke rij kan maximaal vier kolommen bevatten. Telkens wanneer u een nieuwe kolom toevoegt, verschijnt deze naast de bestaande kolom in die rij.

Hoewel op desktop- en tablet elke rij maximaal vier kolommen kan bevatten, kunnen mobiele websites maximaal twee kolommen naast elkaar weergeven.

Kolommen die in desktop- of tabletweergave zijn toegevoegd, nemen de volledige breedte van de pagina aan wanneer ze worden overgeschakeld naar mobiele weergave; om een nieuwe rij met twee kolommen in de mobiele weergave te maken, schakelt u eerst over naar mobiele weergave en voegt u vervolgens een widget met twee kolommen toe.

Als u een kolom wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop ergens in de kolom om het menu te openen en klikt u vervolgens op Verwijderen. Of klik op de rode X in de rechterbovenhoek van de kolom.

Binnenste rij

Binnenste rijen zorgen voor extra ontwerpflexibiliteit, omdat u een kolom zo opnieuw kan opsplitsen. Met behulp van binnenste rijen kunt u de kolom lay-out variëren en toch het algemene ontwerp van de rij behouden (bijvoorbeeld achtergrond, ruimte en afloop).

Net als gewone rijen, kunnen binnenste rijen hun eigen achtergrond en ruime hebben. Ook kunnen ze opgesplitst worden in maximaal vier kolommen en kan hun kolomvolgorde worden gewijzigd op mobiel. Kolommen in binnenste rijen kunnen door elke widget worden gevuld.

Voer een van de volgende handelingen uit om een binnenste rij aan een kolom toe te voegen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de rij en klik op Binnenste rij toevoegen. Als er meerdere kolommen in de rij zijn, kies dan aan welke kolom u de binnenste rijen wilt toevoegen.

2. Klik met de rechtermuisknop op de kolom en klik op Binnenste rij toevoegen.

3. Klik met de rechtermuisknop op de binnenste rij en klik op Rij toevoegen om een binnenste rij onder de huidige rij te plaatsen.

Widgets

Widgets bevatten de tekst, afbeeldingen, knoppen en andere inhoud van uw site. U kan een widget toevoegen door deze in te slepen vanuit het linker zijmenu.

Om een widget van uw site te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop ergens in de widget om het menu te openen en klikt u vervolgens op Verwijderen. U kunt ook op de rode X in de rechterbovenhoek van de widget klikken.

Als u widgets naast elkaar wilt plaatsen, dient u een een extra kolom toe te voegen aan de rij.