Producten online zetten

In dit stappenplan ontdekt u hoe u een product online zet.

1. Klik in het menu op 'Assortiment'
2. Klik op de knop 'Bekijken' achter het product
3. Vul de gegevens in de eerste kolom bij 'Merk' , 'Product categorie' en eventueel het 'Type' in

4. Scroll iets naar beneden naar de 'Status' balk. Hieronder ziet u het kopje 'Verplicht om te tonen op de website'.
Vul de gegevens in met een sterretje om de status balk groen te krijgen. De velden zijn afhankelijk van de geselecteerde categorie in stap 3.

Is de status rood? Dan ontbreken er nog gegevens om het product online te tonen
Is de status groen? Dan kan het product op de webshop worden getoond.

Iets lager ziet u het kopje 'Verbeter filters en online vindbaarheid'. Deze gegevens zijn niet verplicht, maar wel interessant om in te vullen.  Het product verschijnt dan namelijk bij het betreffende filter. Dus als u de kleur hebt ingevuld, verschijnt het product ook als de klant de betreffende kleur selecteert.

5. Scroll vervolgens naar het bovenste gedeelte van de pagina. In de middelste kolom ziet u de schakelaar 'Verkopen op webshop'. Zet deze aan.

6. Selecteer onder 'Webshop instellingen' de gewenste instelling.

Niet weergeven op webshop: het product wordt niet online getoond.
Wordt getoond als er voorraad is (aanbevolen): Het product wordt online getoond en automatisch eraf gehaald als er geen voorraad meer is.
Wordt getoond, ook bij 0 voorraad: Het product kan altijd online bekeken en afgerekend worden, ook als er geen voorraad is.
Kan alleen gereserveerd worden, prijs zichtbaar: Het product kan niet online worden afgerekend, maar wel worden gereserveerd.
Kan alleen gereserveerd worden, prijs op aanvraag: Het product kan niet online worden afgerekend en er is ook geen prijs zichtbaar, maar het product kan wel worden gereserveerd.

7. Klik op de knop 'Opslaan' om de wijzigingen op te slaan.