Snelknoppen / Sneltoetsen

Snelknoppen zijn de extra knoppen in de kassa of op een reparatie / order project.

Snelknoppen aanmaken

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen’

2. Klik op het tabblad ‘Kassa’

3. Klik of scroll naar de sectie ‘Snelknoppen’

4. Klik op de knop ‘Nieuw’

5. Een nieuw scherm verschijnt. Vul het productnummer in dat u graag wilt selecteren of gebruiken.

6. Klik op het product dat verschijnt (en ga door naar stap 8) of klik op de groene knop om een nieuw product aan te maken (en ga door met stap 7).

7. Na het klikken op de groene knop moeten er extra gegevens worden ingevuld. Vul in:

• Verkoopprijs van het product
  • Inkoopprijs van het product
    • Dynamisch: Inkoopprijs is standaard marge 2 en kan in de kassa worden aangepast onder de knop 'Meer' per transactie.
    • Statisch: Inkoopprijs en marge is in te stellen (en niet te wijzigen per transactie).
    • Geen winst: De inkoopprijs is altijd hetzelfde als de verkoopprijs.
    • Geen aankoopprijs: De inkoopprijs is altijd 0.
  • 'Deze knop is voor' (Selecteer de gewenste artikelgroep waar u de omzet in wilt bijhouden)
    • Voorraad: een product dat op voorraad is. Zoek en selecteer vervolgens de gewenste artikelgroep
    • Frequente reparaties: Kies deze optie als het om een service gaat en u deze omzet in een aparte artikelgroep wilt tonen (dit is handig als u specifiek wilt weten hoeveel omzet u via deze knop maakt).
    • Algemene reparaties: Kies deze optie als u deze omzet in de algemene artikelgroep voor reparaties wilt tonen.
    • Orders: Kies deze optie als u deze omzet in de algemene artikelgroep voor bestellingen wilt tonen.
    • Overig: Zoek en selecteer vervolgens de gewenste artikelgroep.

Bestaat de artikelgroep nog niet bij de optie 'Voorraad' of 'Overig'? Vink dan ook de checkbox ‘Artikelgroep maken’ aan. Bijvoorbeeld als u de omzet via deze knop in een aparte groep wilt weergeven, kan u de artikelgroep ‘Batterij wissel’ aanmaken. Wilt u de omzet van deze knop in dezelfde groep zetten als de ‘Reparatie’ of ‘Bestellen’ knop bovenaan? Selecteer dan de optie Algemene reparaties of Orders.

Klik vervolgens op ‘Volgende’.

8. In de laastste stap, kan u de volgende gegevens aanpassen:

Naam snelknop: Welke tekst wilt u op de snelknop in de kassa tonen?

Prijs: Welke prijs wilt u op de snelknop in de kassa tonen (Op de bon wordt de prijs in de vorige stap gebruikt)?

Type: De optie Normaal is een positief bedrag. De optie Retour maakt er een negatief bedrag van.

Toetsenbord sneltoets: Wilt u via een toets op het toetsenbord de snelknop direct toevoegen aan de transactie, als u in de kassa zit?

Tonen als (niet zichtbaar in afbeelding hieronder): Bij 'Standaard zichtbaar in de kassa' wordt de knop altijd onderaan in de kassa weergegeven. Bij de optie 'Zichtbaar bij reparaties en orders' wordt de optie getoond bij reparaties en orders. Lees hier meer over op de handleiding Atelier functie.

9. Klik vervolgens op de knop ‘Aanmaken’.

Snelknop wijzigen of verwijderen

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen’

2. Klik op het tabblad ‘Kassa’

3. Klik of scroll naar de sectie ‘Snelknoppen’

– Klik op het bewerk icoon achter de snelknop die u wilt aanpassen.

– Klik op het prullenbak icoon achter de snelknop die u wilt verwijderen.

Volgorde van snelknoppen wijzigen

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen’

2. Klik op het tabblad ‘Kassa’

3. Klik of scroll naar de sectie ‘Snelknoppen’

4. Klik op het pijltje achter de snelknop die u wilt verplaatsen

5. Blij met de nieuwe volgorde? Klik op de knop ‘Volgorde opslaan’