Spaarpunten programma

Bindt klanten aan de winkel met het spaarpunten programma in de kassa.

Instellen van de waarde

Allereerst is het belangrijk om het spaarpunten programma te activeren en in te stellen.

1. Klik in het menu aan de linkerkant op 'Winkelinstellingen'.
2. Klik op het tabblad “Spaarpunten”
3. Zet de schakelaar ‘Gebruik spaarpunten’ op “Actief”.

Activeer eventueel ook de andere opties eronder.

4. Vul de velden eronder in:
- Hoeveel punten de klant krijgt per euro die hij besteedt.
- Hoeveel euro korting de klant krijgt per punt.
- Hoelang de punten geldig zijn (aan de rechterkant).

5. Selecteer eventueel diverse artikelgroepen of betaalmethodes (zoals cadeaukaarten of kortingspas) om uit te sluiten. De klant verdient over deze omzet geen spaarpunten.

6. Klik vervolgens op “Opslaan” om het spaarpunten programma te activeren.
7. Ververs eenmalig de pagina door CTRL en F5 tegelijk in te drukken.

Spaarpunten uitgeven in de kassa

Vergeet niet om een klant te selecteren tijdens het afrekenen om de spaarpunten toe te kennen.
Bij het achteraf wijzigen van een klant op de transactie worden de spaarpunten niet toegekend of 'verplaatst'.

Na het activeren van het spaarpunten programma wordt bij elk product of dienst in de kassa een extra regel weergegeven onder het voorraad aantal.

Standaard staat er 'Ontvang 0 spaarpunten'. Pas bij het invullen van een bedrag voor een betaalmethode wordt zichtbaar, hoeveel spaarpunten de klant verdient. De spaarpunten zijn namelijk ook afhankelijk van de geselecteerde betaalmethode.

Als de tekst 'Deze artikelgroep is uitgesloten om spaarpunten te verdienen.' wordt getoond, zal de klant bij de aankoop van dit product geen spaarpunten verdienen.

Spaarpunten verzilveren in de kassa

1. Voeg de gewenste producten of diensten toe in de kassa.
2. Selecteer de betreffende klant
3. Klik op de knop 'Cadeaukaart' onder de betaalmethodes.

4. Klik op het tabblad 'Spaarpunten'
5. Vul het gewenste aantal spaarpunten in om te verzilveren.
6. Klik op de knop 'Gebruik'

Vervolgens wordt de korting op twee plaatsen weergegeven. Per product regel:

Onder de betaalmethode cadeaukaart:

Annuleer hier eventueel het verzilveren van spaarpunten door op het X icoon achter de spaarpunten te klikken.

Spaarpunten op het klantenoverzicht

Op de betreffende klantpagina is zichtbaar hoeveel spaarpunten de klant nog heeft.

Als de waarde van de spaarpunten wordt aangepast bij Winkelinstellingen, zullen ook de eerder verkregen spaarpunten in waarde toenemen of afnemen.