Websitepagina goed vindbaar maken

Websitepagina goed vindbaar maken

De zoekmachine kijkt naar diverse onderdelen om de ranking van een pagina te bepalen.
Voeg onderstaande informatie aan de pagina toe en u zal hoger worden getoond.
Daarnaast is de ranking ook afhankelijk van de concurrentie, algemene website ranking, aantal bezoekers en websitesnelheid.
Zo zal u op het zoekwoord Horloges minder snel worden gevonden dan op het zoekwoord Horloges in Haarlem.


Wat op de pagina moet staan

Het woord waarop u hoog in Google wilt komen heet het keyword. Hieronder 9 tips. Verbeter daarnaast ook de informatie onder ‘Andere factoren’.


1. Gebruik 300 tot 1.000 woorden

Schrijf minimaal 300 woorden, maar liever 1.000 woorden. Kopieer geen teksten van andere websites.


2. Gebruik 5x het keyword

Laat het woord waarmee u gevonden wilt worden 5x terugkomen in deze tekst.
Als u meer dan 600 woorden hebt, mag het vaker worden.
Let erop dat het woord niet te vaak voorkomt (10x is teveel), want dat werkt averechts.


3. Zet het keyword in minimaal 3 verschillende titels

Om de tekst leesbaar te maken, is het belangrijk voor de zoekmachine om titels toe te voegen aan de tekst. Een titel herkent u aan het woordje Heading 1 (of H2, H3, H4, H5 of H6) in de bewerkbalk van de tekst.

Gebruik Heading 1 (H1) slechts 1x op de pagina en met het woord erin waarop u gevonden wilt worden. Houdt daarnaast in de gaten dat u de tekst opbouwd van H1 naar H6. Dus bijvoorbeeld: H1, tekst, H2, tekst, H3, tekst, H3, tekst, H4, tekst | in plaats van | H1, tekst, H4, tekst, H3, tekst, H2, tekst.

Zet het keyword vervolgens in minimaal 3 verschillende titels: H1, H2 en een H3 (en een H4).

 

4. Zet het keyword bovenaan en vooraan

Zet het keyword altijd bovenaan de pagina met een H1. Zet het keyword ook in de eerste zin van de tekst eronder. Zo geeft u meer prioriteit aan deze woorden.

 

Link van andere pagina’s door naar deze pagina als het om het keyword gaat. Bijvoorbeeld op de pagina van een specifiek merk zet u de tekst: Bekijk alle herenhorloges. Hierachter plakt u dan de link naar de pagina herenhorloges.

 

Plaats ook minimaal 1 link op de pagina naar een andere eigen pagina. Zeker als de consument hierop doorklikt, krijgt de zoekmachine een goed seintje dat het interessant is. Plaats echter niet teveel doorlinks op de pagina, want dat kan de waarde van de betreffende pagina schaden, aldus Yoast.

 

Uw pagina krijgt een boost, als andere websites linken naar uw pagina om meer te lezen over het onderwerp. Daarnaast is het een bonus als u vanaf de pagina ook 1x doorlinkt naar een andere website (vergeet dan niet om openen in een nieuw tabblad aan te vinken) om de bezoeker niet helemaal kwijt te raken.

 

8. Één keyword per website pagina

Gebruik maar 1 keyword per pagina per website (U mag wel een aparte pagina maken voor Herenhorloges en dameshorloges, maar bijvoorbeeld niet 2 pagina’s die u hoog wilt laten ranken op bijvoorbeeld het woord Horloges).

 

9. Voeg een afbeelding toe met een alt tekst

Voeg een afbeelding toe aan de pagina en zet in de pop-up onder het invulveld Alt tekst het keyword.


Doorloop de volgende stappen om de Alt tekst toe te voegen:

1. Klik op een afbeelding
2. Klik op het kopje 'Inhoud'
3. Scroll iets omlaag en beschrijf de foto in het veld 'Alt tekst'

Dit wordt gelezen door de zoekmachines, dus beschrijf de afbeelding en noem hierin het woord waarop u wilt dat de pagina, waar de afbeelding op staat, gevonden wordt.







Optioneel: voorbeeld sectie toevoegen aan de pagina

We hebben een voorbeeld sectie gemaakt met alle informatie die u eenvoudig aan elke pagina kan toevoegen. Zo hoeft u alleen de teksten en afbeeldingen nog maar te wijzigen.

 

Voorbeeld sectie toevoegen in 3 stappen

  • Ga naar de betreffende pagina

  • Wijs met de cursor op het blauwe + icoon halverwege de pagina, zodat “+ Sectie toevoegen zichtbaar wordt”. Klik hierop.

  • Een nieuw menu verschijnt. Ga naar “Shop” (onderaan), kies de eerste optie (met Titel H1) en klik rechtsbovenin op Opslaan.

Nu is de voorbeeld tekst toegevoegd aan de pagina. Wijzig vervolgens deze informatie voor uw eigen teksten.




    • Related Articles

    • Product catalogus maken in Facebook

      Dit zijn de stappen om een Catalogus in Facebook aan te maken. Onduidelijk? Ontdek de officiële uitleg van Facebook zelf:https://nl-nl.facebook.com/business/help/1275400645914358?id=725943027795860 Het is belangrijk dat u wel een Facebook pagina hebt ...
    • Pop-up maken en instellen

      Hiervoor moet u eerst de websitebouwer openen. Dit zijn de twee stappen. Nieuwe pop-up maken 1. Klik in het menu aan de linkerkant op Pagina’s 2. Klik vervolgens op ‘Pop-ups’ 3. Klik op de knop ‘Nieuwe pop-up’ om één van de standaard pop-ups te ...
    • Nieuwe pagina maken

      Hiervoor moet u eerst de websitebouwer openen. Dit zijn de twee stappen. 1. Klik in het menu aan de linkerkant op Pagina’s 2. Klik op de knop ‘Nieuwe pagina’ 3. Kies standaard voor Blanco Pagina 4. Voeg de naam van de pagina toe 5. Klik op de knop ...
    • Link structuur vaststellen

      Pyramide model Thema pagina’s Sub pagina’s Blog (Sub sub pagina’s) SEO Websitebouwer Webshop De zoekmachine wil graag het beste antwoord aan de consument geven. Daarom is het belangrijk dat u duidelijk maakt wat de thema’s van uw website zijn. ...
    • Websitesnelheid verbeteren

      Afbeeldingen verkleinen en comprimeren voordat u ze upload Houdt de header en footer zo leeg mogelijk Websitebouwer Webshop Website snelheid is belangrijk om de consument goed van dienst te zijn. Daarnaast heeft het ook invloed op de ranking. Daarom ...