Websitesnelheid verbeteren

Website snelheid is belangrijk om de consument goed van dienst te zijn. Daarnaast heeft het ook invloed op de ranking. Daarom is dit één van de belangrijkste thema’s van PrismaNote voor zowel het systeemgebruik als voor de juwelier websites. Ontdek hieronder wat u zelf kan doen om een pagina sneller te maken.

Afbeeldingen verkleinen en comprimeren voordat u ze upload

Standaard worden afbeeldingen die u upload al verkleind naar het juiste formaat. Ook worden deze standaard tot 30% gecomprimeerd (zonder kwaliteit te verliezen) en gebruiken we Lazy loading om een betere websitesnelheid te garanderen. Toch kan u dit zelf ook verbeteren, als u een afbeelding op de website wijzigt. Verklein de afbeeldingen eerst met deze 2 tools voordat u ze upload:

Streef ernaar om afbeeldingen te uploaden van maximaal 300kb voor grote banners en andere afbeeldingen maximaal 150kb. Een afbeelding van 1 MB of meer is dus veel te groot.

Houdt de header en footer zo leeg mogelijk

Voeg zo weinig mogelijk code en widgets toe aan de bovenkant van de website (Koptekst / Header) en de onderkant van de website (Voettekst / Footer). Dit wordt namelijk voor elke pagina ingeladen, dus heeft invloed op de paginasnelheid van de website. Een Instagram gallerij of Inschrijfformulier kan u dus beter op de Over Ons pagina plaatsen dan in de Header.