Tegoedbonnen / Cadeaubonnen / Cadeaukaarten

Op deze pagina staat de complete uitleg van de cadeaukaart.

Aanmaken van een cadeaubon

1. Klik in het menu op ‘Kassa’
2. Klik op de knop ‘Tegoedbon’

3. Een nieuwe regel wordt aangemaakt. Pas de waarde en eventueel het tegoedbon nummer aan.

- Door op de knop 'Dupliceer' te drukken, kan eenvoudig nog een tegoedbon met dezelfde waarde worden toegevoegd als regel.
- Met de schakelaar 'Uitsluiten van te betalen' kan de cadeaubon worden aangemaakt zonder af te rekenen.

4. Reken de transactie vervolgens af met de gewenste betaalmethode. Vervolgens is de tegoedbon opnieuw te openen via het menu ‘Services’.

5. Download en/of print in het afrondingscherm de tegoedbon om mee te geven aan de klant.

Cadeaubon aanmaken bij retour

Wilt u bij een retour geen geld teruggeven, maar een tegoedbon?

1. Doorloop dezelfde stappen als terugbetaling van winkelaankoop.

2. Maak vervolgens voor hetzelfde bedrag een tegoedbon aan (zoals hierboven beschreven).

3. Klik op een betaalmethode om de terugbetaling als € 0,00 te verwerken en de tegoedbon aan te maken.

Inwisselen of verzilveren van cadeaubon

1. Voeg de producten of diensten toe die de klant wil afnemen.

2. Klik op de knop ‘Cadeaukaart’ in het rijtje met betaalmethodes.

3. Een nieuw venster verschijnt. Controleer of de optie ‘Winkel cadeaubonnen’ is geselecteerd.

4. Vul of scan het tegoedbon nummer en klik op de knop 'Ophalen'. (Begint het nummer met G- en vult u het nummer handmatig in? Vul dan alleen het getal na G- in).
5. Vul het (gedeeltelijke) bedrag in dat de klant wil verzilveren.
6. Klik op de knop 'Gebruik'
7. Het restant kan nu worden afgerekend.

Onder de knop 'Cadeaukaart' is nu het nummer en het bedrag zichtbaar.

Het bedrag wordt uitgesplitst per kassaregel:

Externe cadeaubon (zoals VVV)

Gebruikt u PAY.nl? Dan kan u ook in de kassa afrekenen met een externe cadeaubon.

1. Voeg de producten of diensten toe die de klant wil afnemen.

2. Klik op de knop ‘Cadeaukaart’ in het rijtje met betaalmethodes.

3. Een nieuw venster verschijnt. Controleer of de optie ‘Externe cadeaubonnen’ is geselecteerd.

4. Vul of scan het tegoedbon nummer.

5. Vul het (gedeeltelijke) bedrag in dat de klant wil verzilveren.

6. Klik op de knop ‘Gebruik’

7. Het restant kan nu worden afgerekend.