Retour en terugbetaling van winkelaankoop

Er zijn 3 manieren om een retour te verwerken

Komt het product terug of wilt u een gedeelte van de betaling terugstorten? Hier leggen we uit hoe je een verkoop restitueert.

1. De transactie opzoeken via de kassa

1. Klik in het menu op 'Kassa'.
2. Klik op de knop 'Zoek bon' naast de zoekbalk.

3. Scan de betreffende kassabon of vul het nummer in.
4. Klik op de knop 'Openen' achter de juiste transactie. Een nieuw venster wordt geopend.
5. Selecteer de producten of diensten die u wilt terugbetalen. Door op het bovenste vakje te klikken selecteert u alles.

6. Controleer of de actie 'Terugbetaling' is geselecteerd en klik op de knop 'Openen'
7. De producten of diensten en de gekoppelde klant worden nu ingeladen om af te rekenen.

Het rode vierkantje voor het aantal wijst erop dat het product retour komt.

Door naast de producttypes op het kruisje te klikken, kan de terugbetaling worden afgebroken.

2. Via de transactie pagina

1. Klik in het menu op 'Transacties'
2. Zoek de juiste transactie en k lik op de knop 'Bekijken' achter de betreffende transactie
3. Klik op de knop 'Terugbetaling' aan de rechterkant

4. Doorloop stappen 5 t/m 6 van het stappenplan hierboven.

3. Het product aanslaan in de kassa als de transactie niet in het systeem staat

Het kan voorkomen dat een transactie retour komt die niet in PrismaNote staat. Bijvoorbeeld als de transacties van de afgelopen 5 jaar zijn geïmporteerd, maar de transactie is 6 jaar oud.

1. Klik in het menu op 'Kassa'.
2. Zoek en selecteer het product dat u retour wilt laten komen.

Staat het product niet in het systeem of wilt u geen voorraad bijboeken? Gebruik dan een algemene sneltoets en wijzig de titel.

3. Klik onder het aantal op het woord 'Normaal' en kies de optie 'Retour'.  Het vierkant voor het productaantal wordt nu rood.

4. Pas eventueel de titel en het bedrag aan. Door de transactie af te rekenen wordt het bedrag en de voorraad verwerkt.