Thermisch en Laserjet print problemen

Belangrijk: PrismaNote is een cloudprogramma en werkt volledig online. Dit betekent dat de PC of tablet niets zelf hoeft te doen, behalve voor printen. Hiervoor gebruikt u op de PC waar de printer aan is gekoppeld, het progamma PrismaNote Printhelper. Dit programma wordt normaal gesproken automatisch aangezet als je de computer aanzet.

Wist u dat u via support.prismanote.com/printen eenvoudig printproblemen kan oplossen?

Komt er geen bon of label uit uw printer?

Doorloop dan deze stappen.

1. Controleer of het programma PrismaNote Printhelper actief is op de computer waar de printer aan gekoppeld is, dit is het volgende icoon in uw werkbalk:

Afbeelding met tekst, elektronicaAutomatisch gegenereerde beschrijving

2. Als het programma niet actief is klikt u eerst op start:

3. Type nu het woord helper in en klik op openen:

4. Vraagt het programma om een wachtwoord?

U kan deze informatie terugvinden in de Winkelinstellingen onder Print Instellingen:

Extra tips voor laserjet- en inktjet printers

1. Staat de printer niet op pauze? (druk éénmaal op de Start-knop van de printer, om de printer uit de eventuele pauzestand te halen)

2. Is er genoeg papier aanwezig?

3. Is er genoeg inkt aanwezig?

4. Zit er misschien papier vast in de printer?

5. Is de printer goed aangesloten op de computer?

6. Werkt de printer ook buiten PrismaNote niet? Maak een nieuw tekstbestand in Word of Kladblok en probeer dit af te drukken.

- Werkt dit wel? Computer opnieuw starten.
      Werkt dit niet? Printer uitzetten. Computer opnieuw starten. Printer aanzetten.

Thermische bonnenprinters

Afbeelding met tekst, binnenAutomatisch gegenereerde beschrijving

1. De printer reageert niet.

1. Knippert het tweede lampje? (3) Dan heeft de printer geen stabiele netwerkverbinding.
  1. Zet de printer uit, wacht 30 seconden en zet 'm daarna weer aan.
  2. Ververs PrismaNote en probeer het opnieuw.

1. Knippert het derde lampje (2)?: Controleer dan de papiertoevoer.
  1. Hou de papier-knop (1) ingedrukt tot er een stukje bon uitkomt.
  2. Werkt dit niet: maak de printer open controleer de papierhoeveelheid en -aanvoer.

2. De printer drukt wel af, maar de bon is leeg.

Mogelijk ligt de rol verkeerd om in de printer. Maak de printer open en controleer of de rol zo in printer ligt:

Afbeelding met persoon, handAutomatisch gegenereerde beschrijving