Start van webshop

In dit artikel geven we een overzicht van de stappen die we ondernemen om een nieuwe website live te zetten.

1. Gesprek met Support om de wensen voor de website / webshop te bespreken. Bijvoorbeeld:
  1. Alleen reserveer knop of ook online afrekenen mogelijk maken?
  2. Wat van de huidige website overnemen en wat hoeft niet?
  3. Andere zaken om rekening mee te houden?

2. We maken een voorstel van de website en sturen het naar het opgegeven e-mailadres.

Maakt u de website zelf in de websitebouwer? Vraag support om de website alvast te publiceren onder een test link, zodat de website alvast hier op te zien is.

3. Reageer eventueel met gewenste aanpassingen.

4. Om de website live te zetten, zijn er twee opties. Bekijk de handleiding.
  1. We wijzigen de DNS gegevens bij het huidige hostingbedrijf. Uw huidige e-mail blijft ingesteld zoals het was. U blijft van dit bedrijf een factuur krijgen voor de registratie van de domeinnaam en de hosting voor e-mailbeheer. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  2. We verhuizen het domein naar onze hostingprovider en zetten de historische e-mails over. U krijgt van ons een factuur (€ 10,00 per maand) voor registratie van één domeinnaam en de hosting voor het e-mailbeheer. Dit duurt ongeveer 24 uur.

5. Vervolgens is de website zichtbaar onder uw eigen domeinnaam. Het duurt ongeveer 1 uur voor het SSL beveiligingscertificaat is gegenereerd. Het duurt tot 24 uur voordat de website optimaal bereikbaar is.

6. Zijn er nog aanpassingen nodig? Open de websitebouwer of neem contact op met support.