Website koppelen aan uw eigen domeinnaam

Heeft u nog geen eigen domeinnaam (www.uwjuwelierszaaknaam.nl)? Registreer deze dan bij een hostingsbedrijf, zoals Hostnet of TransIp. Ook kan u dit bij PrismaNote laten doen in combinatie met uw e-mailbeheer. Bekijk hiervoor deze pagina. Vervolgens kan uw domein worden gekoppeld aan de nieuwe website.

Drie stappen om de website live te zetten

1. Het domein koppelen in de websitebouwer
2. De DNS instellingen wijzigen bij uw hostingbedrijf
3. Het SSL certificaat genereren in de websitebouwer (door op een knop te klikken)

1. Het domein koppelen in de websitebouwer

1. Klik in het menu van PrismaNote op 'Websitebouwer'
2. Klik op het bewerk icoon achter de website (of de knop Bewerken in PN1)
3. De websitebouwer opent in een nieuw venster.
4. Klik in het menu op 'SEO en Instellingen'
5. Klik op het tabblad 'Websitedomein'
6. Klik op de zwarte knop 'Site-URL wijzigen'

Zijn deze stappen nog niet zichtbaar in uw websitebouwer? Stuur een bericht naar support@prismanote.com met de domeinnaam waaraan u de website wilt laten koppelen. De admin koppelt vervolgens uw domein.

7. Een nieuw scherm verschijnt.
8. Vul het domein in en klik op 'Opslaan'

2. DNS gegevens wijzigen bij hostingbedrijf

Vervolgens moet bij het hostingbedrijf (het bedrijf waar het domein staat en waar u een factuur voor krijgt) de zogenoemde DNS instellingen worden aangepast.

Er zijn 3 manieren om dit te wijzigen:
  1. U kan het vragen aan uw hostingsbedrijf of systeembeheerder
  2. U kan het zelf doen
  3. U kan het ons laten doen

1. Vraag het aan het hostingsbedrijf of systeembeheerder

Stuur dit (verder ingevulde) bericht naar uw hostingsbedrijf of systeembeheerder:

Goedendag,

Wilt u deze DNS records voor mij wijzigen?

www CNAME s.multiscreensite.com

@ A 35.172.94.1

@ A 100.24.208.97

De twee A records worden gebruikt voor serverbalans.

Het gaat om deze domeinnaam: [uw domeinnaam]

Wilt u me laten weten als dit gelukt is?

Vriendelijke bedankt!

[Uw naam]

2. Zelf DNS gegevens wijzigen

U kan de instellingen ook zelf wijzigen. Het kan tot 48 uur duren voordat de wijziging zichtbaar is.

DNS wijzigen heeft alleen effect op uw website, maar met een e-mailadres gekoppeld aan dit domein (bijv: info@uwjuwelierszaaknaam.nl) is het extra opletten.

Uw mail kan er namelijk mee stoppen, als u de verkeerde instellingen wijzigt.

Maak een foto of een screenshot met uw smartphone van de huidige record instellingen. Zodoende hebt u altijd een backup van uw aanpassingen.

Zorg ervoor dat de volgende records aanwezig zijn:

Type: A, Value: @, Verwijzing naar: 35.172.94.1

Type: A, Name: @, Verwijzing naar: 100.24.208.97

Type: CNAME, Name: www, Inhoud: s.multiscreensite.com

3. Laat ons het doen

Stuur de (tijdelijke) inloggegevens van het hostingbedrijf naar support@prismanote.com om de website live te zetten.

Als u de hosting bij ons afneemt, zullen wij het direct voor u regelen.

3. SSL certificaat genereren in de websitebouwer

Als de DNS is omgezet (dit kan na het uitvoeren van stap 2 nog enkele uren duren) kan het SSL certificaat worden gegeneerd in de websitebouwer. Zo is de website goed beveiligd.

1. Klik in het menu van PrismaNote op 'Websitebouwer'
2. Klik op het bewerk icoon achter de website (of de knop Bewerken in PN1)
3. De websitebouwer opent in een nieuw venster.
4. Klik in het menu op 'SEO en Instellingen'
5. Klik op het tabblad 'Site-SSL'
6. Klik achter de websitenaam op de knop 'Certificaat genereren'

Gelukt! Het duurt ongeveer een uur voordat het is gegenereerd en de website goed bereikbaar is.