Afrekenen of reserveren instellen op de webshop

Voor het online afrekenen is het ook belangrijk de u de gewenste betaalprovider hebt gekoppeld met PrismaNote. Bekijk de handleiding.

Online afrekenen aan- of uitzetten

Dit zijn de stappen om het online afrekenen uit te schakelen of juist te activeren op de webshop.

1. Klik in het menu van PrismaNote op 'Websitebouwer'
2. Klik op het bewerk icoon achter de website die live staat (dat is de website met de groene link onder de titel).

3. Een nieuw tabblad wordt geopend. Klik bovenaan op 'Home'.

4. Type het woord Cart en klik de pagina aan.

5. Klik op de widget 'New cart' (op het plaatje dat op deze pagina staat)

6. Een nieuw scherm verschijnt. Zet de schakelaar achter 'Product checkout' op inactief om geen online betalingen te ontvangen.

Wilt u juist het online afrekenen activeren? Zet deze schakelaar op actief' en koppel de link aan de bestaande pagina 'checkout'.

Met de schakelaar 'Pay in store' kan u het reserveren activeren of juist deactiveren. Zorg bij activeren dat deze is gekoppeld aan de pop-up 'Pay-in-store'.

7. Klik vervolgens rechts bovenin het scherm op de knop 'Opnieuw publiceren' om de wijziging live te zetten.

Nu is de 'Afrekenen' knop in de winkelwagen verborgen, zodat bezoekers alleen hun bestelling kunnen reserveren. De winkelwagen knop is dus nog steeds zichtbaar op de productpagina's. Ze kunnen alleen in de winkelwagen niet online afrekenen, maar enkel reserveren.

Winkelwagen knop verbergen of tonen op de productpagina

1. Klik in het menu van PrismaNote op 'Websitebouwer'
2. Klik op het bewerk icoon achter de website die live staat (dat is de website met de groene link onder de titel).

3. Een nieuw tabblad wordt geopend. Klik bovenaan op 'Home'.

4. Type het woord 'Details' en klik de pagina aan.

Worden de producten online weergegeven via een link waarin de tekst /product/ staat? Type dan bij stap 4 ook de pagina product en herhaal onderstaande stappen.

5. Klik op de afbeelding van het voorbeeld product. Een nieuw scherm verschijnt.

6. Door 'Show add to cart button' te deactiveren, wordt de winkelwagen knop verborgen op alle productpagina's.

Door 'Hide add to cart button (if stock is 0)' te activeren, wordt de winkelwagen knop verborgen bij producten zonder voorraad. Deze zijn dan alleen te reserveren.