Bestelling maken van product zonder voorraad

Bestelling maken van product zonder voorraad




Open de kassa via het dashboard of het menu.
Selecteer een klant door op de 'Klant' knop te klikken. 



Product zonder voorraad verkopen



1. Controleer of de knop 'Bestellen' is geselecteerd (groen gekleurd).
2. Type in de zoekbalk 'Zoek een order' het productnummer van de leverancier en druk op enter om te zoeken. U zoekt alleen in de database van merken die zijn toegevoegd bij winkelinstellingen. 
3. Klik op het product dat verschijnt. Staat er een product met EAN code tussen? Selecteer dan altijd dit product.

Controleer altijd nog de verkoopprijs. Het kan voorkomen dat deze is gewijzigd bij de leverancier, maar nog niet in de database is geüpdatet.

4. Komt er geen product naar boven of wilt u deze niet gebruiken? Type de tekst die u wilt tonen op de bon in het zoekveld (2) en klik op de tekst 'Gebruik deze invoer'. 



Bevestig artikelgroep en leverancier

Voor de statistieken is het verplicht om een artikelgroep en leverancier te selecteren. Als deze nog niet bekend zijn voor dit product, verschijnt de volgende pop-up:



Door op het X icoon achter Order te klikken, kan een andere artikelgroep worden ingevuld.
Door een artikelgroep te koppelen aan een leverancier wordt ook deze automatisch ingevuld.



Productinformatie wijzigen



Uitleg van de velden
Aantal: Je kan het aantal wijzigen door op het + of - icoon te drukken.
Normaal / Retour : Standaard staat dit veld op Normaal om het product te verkopen. Door Retour te selecteren, wordt een product weer ontvangen van de klant en gaat er geld uit de kassa.
Naam: Dit is de ingevulde product titel.
Omschrijving: Dit de omschrijving zichtbaar voor de consument
Opmerking voor servicepartner: Omschrijving voor leverancier bon. Niet zichtbaar voor consument.
Leverancier: Gekoppeld aan een leverancier voor informatie en statistieken.
Merk: Gekoppeld aan een merk voor de statistieken.
Zakjesnummer: Een extra nummer van bijvoorbeeld een (reparatie)zakje om het binnengekomen product te ordenen in de winkel.
Prijs: De verkoopprijs per stuk inclusief BTW.
Meer knop: Als u een aanbetaling of inkoopprijs wilt verwerken voor dit product, kan dit hieronder worden aangepast.
Betaal later: Door deze schakelaar aan te zetten, kan u de transactie aanmaken zonder direct af te rekenen.
Eigenschappen: Deze worden standaard ingevuld, als u een product selecteert. Dit is om de statistieken te koppelen aan specifieke producteigenschappen.
Belasting: De verkoopprijs blijft hetzelfde, maar de prijs wordt inclusief of exclusief BTW verwerkt. 
Telefoon, Email, WhatsApp icoon: Selecteer de eerste voorkeur van de consument om contact op te nemen over de bestelling.
Foto's knop: Maak of upload een foto.
X knop: Verwijder het geselecteerde product van de transactie.



Afrekenen

Reken vervolgens de bestelling af of doe een aanbetaling. Lees meer over het afrekenen in de kassa. Door in de product regel de switch ‘Betaal Later’ aan te zetten, kan u de transactie aanmaken zonder te betalen.



Pagina voor de klant (order bij Services)

Deze pagina is te vinden als u klikt op ‘Services' in het menu of via de klantpagina. Om de klant op de hoogte te houden, bonnen te printen en af te rekenen. werkt de Bestelling hetzelfde als de reparatie.





    • Related Articles

    • Product op voorraad afrekenen

      Open de kassa via het dashboard of het menu. Selecteer een klant door op de 'Klant' knop te klikken. 1. Producten toevoegen 1. Controleer of de knop ‘Voorraad’ is geselecteerd (groen). Zo zoekt u in de voorraad. 2. Zoek in de balk "Zoeken..." naar ...
    • Retour en terugbetaling van winkelaankoop

      Er zijn 3 manieren om een retour te verwerken Komt het product terug of wilt u een gedeelte van de betaling terugstorten? Hier leggen we uit hoe je een verkoop restitueert. 1. De transactie opzoeken via de kassa 1. Klik in het menu op 'Kassa'. 2. ...
    • Factuur maken

      Gebruik knop 'Factuur genereren' Maak eerst een 'standaard transactie' in de kassa. Ga naar de transactie pagina Klik op de knop 'Factuur genereren' Het is niet mogelijk om een factuur te annuleren en er weer een 'standaard transactie' van te maken. ...
    • Kassa interface uitleg

      Klik in het menu aan de linkerkant of in het dashboad op 'Kassa' om de kassa te openen. We zullen eerst de indeling van de interface toelichten, waarna we ingaan op de specifieke functionaliteiten. Interface De interface bestaat uit een aantal ...
    • Goud inkoop

      Goud inkoop aanslaan in de kassa 1. Klik op ‘Kassa’ in het menu. 2. Klik op de knop ‘Goud inkoop’ 3. Vul vervolgens de prijs per gram en het aantal gram in. 4. Selecteer waarvoor de goud inkoop wordt gebruikt om de juiste verwerking in de ...