Reparatie verwerken

Na het aanmaken van een reparatie kan deze worden verwerkt en later alsnog worden afgerekend.

Reparatiepagina openen

- Klik in het menu op 'Services' en vervolgens het kopje 'Reparatie'.

- Zoek op het reparatie zakje nummer of scan de bon (met het projectnummer).
- Klik op de knop 'Bekijken' achter de betreffende reparatie.

Met het filter icoon achter de zoekbalk kan u eventueel ook filteren in het overzicht.

Reparatie status en velden uitleg

Als u de reparatie hebt geopend, ziet u diverse invulvelden.

Vergeet niet om na de wijzigingen op de knop 'Wijzigingen opslaan' te klikken om de wijzigingen op te slaan.

Met de statussen geeft u eenvoudig aan in welk stadium de reparatie zit. Hierop kan u ook filteren in het overzicht.

Het is niet verplicht om alle statussen te gebruiken. Ook krijgen de klant en leverancier geen automatische e-mailberichten bij het wijzigen van statussen. De klant krijgt alleen automatisch een bevestiging bij de inname.

Hieronder volgt een uitleg van de meest gebruikte statussen.
Nieuw: De reparatie moet nog worden  gemaakt
In behandeling: Er is gestart met de reparatie
Offerte: De klant wil graag nog een prijsopgave voordat aan de reparatie wordt gestart
Te repareren: De klant is akkoord met de prijs en de reparatie mag worden gestart
Inspectie: Het product is gerepareerd en moet nogmaals geïnspecteerd worden
Afgerond: De reparatie is klaar om opgehaald te worden door de klant
Afgeleverd: De reparatie is opgehaald door de klant
Geannuleerd: De reparatie is geannuleerd

Klant informeren

Dit is de uitleg om een klant te wijzigen of toe te voegen aan een transactie of service.

Is een klant toegevoegd aan de reparatie en zijn de contactgegevens ingevuld?
Dan is het mogelijk om de klant te informeren dat de reparatie kan worden opgehaald.

- Selecteer de gewenste contactmethode door op het icoon te klikken van telefoon, email (@) of WhatsApp.
- Klik op het pijl icoon achter de prijs om het gewenste communicatiekanaal te openen.

Controleer altijd nog de uiteindelijke prijs. Deze wordt tijdens het ophalen van de reparatie.
Voor WhatsApp kan u via het menu Winkelinstellingen -> Kassa -> Klantinstellingen een standaard bericht instellen.

Reparatie afleveren en eventueel afrekenen

Hieronder volgt de uitleg hoe u de reparatie kan afleveren en eventueel nog kan afrekenen bij ophalen.

Er zijn 2 manieren:
- Via de kassa
- Via de reparatiepagina

Reparatie afleveren via de kassa
1. Klik in de kassa op de knop 'Aankoop' achter de zoekbalk

2. Scan het reparatienummer of type het reparatiezakje nummer in en klik op de knop 'Zoeken'
3. Klik op de knop 'Openen' achter de betreffende transactie
4. Een nieuw venster opent. Zorg dat de reparatie is aangevinkt en de optie 'Rest betaling'

Zijn er meerdere producten gekoppeld aan deze transactie? Selecteer dan alleen het vinkje voor de reparatie.

5. Controleer het totaalbedrag en klik op 'Openen'
6. Reken de reparatie af met één van de betaalmethodes. Ook als het bedrag € 0 is.

De reparatie krijgt nu automatisch de status 'Afgeleverd'.

Reparatie afleveren via de kassa
1. Open de reparatiepagina (zie de stappen bovenaan deze pagina)
2. Controleer de totaalprijs en klik op de knop 'Afrekenen' (ook als de klant € 0 hoeft te betalen).

3. Doorloop de stappen 4 t/m 6 van het stappenplan hierboven (reparatie afleveren via de kassa).