Betaalmethoden instellen

Standaard betaalmethoden gebruiken

Voor o.a. Contant en Bankbetaling (Op rekening), zijn er standaard betaalmethodes die aan- of uitgezet kunnen worden. Hier zitten andere functies aan gekoppeld, dus gebruik deze opties in plaats van eigen betaalmethoden aan te maken.

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen'
2. Klik op het tabblad ‘Kassa’ en klik of scroll naar het gedeelte ‘Betaalmethoden’
3. Onder de sectie 'Standaard betalingsmethoden' kan u deze bewerken via het tandwiel icoon.

Cash = Contant
Bankpayment = Bankbetaling
Paylater = Betaal later
CASH_IN_SAFE (cash in safe) = Geld gestort naar de kluis i.p.v. de bank

Door bij deze methoden de schakelaar 'Toon in kassa' te activeren, kunnen ze worden gebruikt in de kassa.

Betaalmethoden toevoegen

Wilt u extra betaalmethoden (bijvoorbeeld een opsplitsing van kaart type)? Maak dan eigen betaalmethoden aan met deze stappen.

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen

2. Klik op het tabblad ‘Kassa’ en klik of scroll naar het gedeelte ‘Betaalmethoden’

3. Klik op de knop ‘Nieuw’ aan de rechterkant.

Een nieuw scherm verschijnt.

4. Vul de gewenste naam in, zoals ‘Creditkaart’ , ‘Maestro’, ‘Kaart’ of bijvoorbeeld de naam van een lokale kortingskaart.

5. Selecteer de gewenste opties. Hieronder volgt een korte uitleg:

Voorraadvermindering: Moet de voorraad worden afgeboekt, als deze betaalmethode wordt gebruikt? (Wordt meestal aan gezet).

Factuur: Wilt u deze betaalmethode gebruiken voor facturen? (Wordt meestal aan gezet).

Toon in kassa: Wilt u deze methode tonen in de kassa? (Staat standaard aan om de methode te kunnen gebruiken en blijft meestal aan). Wordt deze op 'Nee' gezet? Dan is deze knop nog steeds zichtbaar via de knop 'Meer' onder de betaalmethoden in de kassa.

Spaarpunten toekennen: Wilt u dat klanten spaarpunten ontvangen als deze methode wordt gebruikt? (Staat meestal aan, tenzij de betaalmethode een kortingskaart is).

Gebruik terminal: Hiermee is het mogelijk om de betaalmethode te koppelen aan een betaalmethode van het pin apparaat.

Zet de schakelaar 'Gebruik terminal' alleen aan bij één betaalmethode die u wilt doorlinken aan de PAY pinterminal. Bekijk het speciale help artikel voor het instellen van de pinterminal koppeling.

6. Klik op de knop Aanmaken.

Betaalmethode rangschikken

De betaalmethoden waarbij ‘Toon in kassa’ is aangevinkt, kunnen worden gerangschikt.

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen’

2. Klik onder het tabblad ‘Kassa’ op ‘Betaalmethoden’

3. Klik aan de rechterkant op de knop ‘Rangschikking’

4. Een nieuw scherm verschijnt. Klik op een methode, houdt de muisknop ingedrukt en sleep deze in een andere volgorde.

5. Klik als laatste op de knop ‘Opslaan’.

Betaalmethode verwijderen

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen’

2. Klik op het tabblad ‘Kassa’ en klik of scroll vervolgens naar de sectie ‘Betaalmethoden’

3. Klik op het rode prullenbak icoon achter de optie die u wilt verwijderen.

Gaat het om een standaard betaalmethode (zonder prullenbak icoon)? Klik dan op het tandwiel icoon en zet de optie ‘Toon in kassa’ uit.