Kassa openen en dagafsluiting

Klopt de dagafsluiting niet? Wijzig de betaalmethodes op de transactie of doe een terugbetaling om een transactie ongedaan te maken.

Kassa openen

1. Zorg dat u de juiste vestiging en het juiste werkstation hebt geselecteerd.
Aanpassen?
  1. Klik in het menu op 'Dashboard'
  2. Klik bovenaan op de winkelnaam of werkstation om de juiste aan te klikken.
2. Klik in het menu op 'Kassa'
3. Klik op de knop 'Kassa openen'

Kassa afsluiten

1. Klik in het menu op 'Kassa afsluiten'. Hier is alle informatie van die dag zichtbaar.
2. Vul onderaan de pagina het contant getelde geld in.
U kan kiezen tussen het per eenheid in te vullen of het totaal in te vullen bij 'Contant geld geteld'.

3. Onder af te storten bedrag kan u eventueel invullen welk bedrag naar de bank wordt gebracht.
4. Onderaan is het mogelijk om nog een extra opmerking te plaatsen
5. Klik op de knop 'Kassa afsluiten' om de dagstaat af te ronden.
6. U ziet dan opnieuw dezelfde pagina met bovenaan (aan de rechterkant) een groene Download knop om de dagstaat te printen.

Betalingen handmatig aanpassen

De bedragen van PIN en Contant kunnen op de dagafsluiting nog worden aangepast, maar het is beter om het op de specifieke transactie te wijzigen.
Bijvoorbeeld als een transactie is aangeslagen als Maestro en de klant uiteindelijk toch met VISA heeft betaald.
1. Klik hiervoor aan de rechterkant van Betaalmethoden op het 'pen icoon' (zie afbeelding hieronder).
2. Vul vervolgens de nieuwe bedragen in.
  1. Staat de methode er nog niet tussen? Klik dan op de tekst 'Klik hier om een methode toe te voegen'
3. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan'

Geld uit kassa halen / extra kosten boeken

Soms worden er dingen zoals “Eten en drinken” betaald vanuit de kassa.
1. In de kassa kan u klikken op de knop 'Kosten toevoegen'

2. Een pop-up opent waarin je het bedrag en de reden kan selecteren.
3. Klik vervolgens op de groene knop 'Indienen'

Melding: de vorige dag is niet afgesloten

U krijgt een melding ' De vorige dag is nog niet gesloten ' in het kassasysteem als u vergeet de kassa af te sluiten. Ondanks deze melding kan u nog wel transacties blijven doen en dit wordt ook opgeslagen in de statistieken.

Elke dag of eens per week afsluiten?

Sommige juweliers sluiten de kassa liever eens per week af.

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen’
2. Klik op het tabblad ‘Kassa’
3. Kies de optie die u graag wilt hanteren en klik op 'Opslaan'

Per werkstation of per locatie afsluiten?

Heeft u meerdere kassa's en wilt u per apparaat afsluiten of sluit u liever alles in één keer af (per locatie)?

1. Klik in het menu op ‘Winkelinstellingen’
2. Klik op het tabblad ‘Kassa’
3. Kies de optie die u graag wilt hanteren en klik op 'Opslaan'

Alle dagafsluitingen in één overzicht

1. Klik in het menu op 'Overzicht dagafsluiting'.
  2. Selecteer de gewenste locatie en het werkstation.
  3. Klik op de knop 'Filter toepassen' om de dagafsluitingen te laden.
  4. Klik op de knop 'Bekijken' achter de dagafsluiting om deze te openen.